2012-03-16 17:25:01• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét terítéken a régi elképzelés: lezáratnák hétvégén a régi központot

Bő három héttel ezelőtt arra kértük olvasóinkat, mondjanak véleményt, mit változtatnának Szatmárnémeti közlekedésében. Mint a Közlekedésbiztonsági Bizottság alelnöke, Kereskényi Gábor alpolgármester válaszolt a Szatmár.ro olvasóinak felvetéseire.

„A rengeteg hozzászólás komoly érdeklődésről tesz tanúbizonyságot, az emberek véleménye pedig fontos az önkormányzat számára, mondta Kereskényi. Tudni kell azonban, hogy bármiféle közlekedésrendészeti változást előbb a Közlekedésbiztonsági Bizottságnak kell elfogadnia, a jelentősebbeket pedig a városi tanácsnak is."

Olvasóink felvetéseit sorra véve az alpolgármester a rendszertelen és szabálytalan parkolás problematikáját emelte ki. „Tisztában vagyunk vele, hogy a szabálytalanul parkolók nagyon sok gondot okoznak. Már többször is felhívtam a rendőrség figyelmét, hogy kezdjenek akciókat azokon a helyeken, ahol tilos a parkolás."

Kereskényi szerint érdemes elgondolkodni azon a javaslaton, hogy az Eminescu utca Ion Budai Deleanu és Dózsa György utcák közötti részén megnyissák a forgalmat. Ezt a részt jelenleg csak a rendőrség használhatja és az alpolgármester szerint komoly ellenállásra lehet számítani ezen intézmény részéről az ötlet megvalósításában.

A város vezetése már régóta kacérkodik azzal az ötlettel, hogy hétvégén lezárja a Szabadság -tér körüli körforgalmat, és átadnák a teret a sétálóknak, mondta az alpolgármester. Szerinte egyedül a teraszok láthatják ennek kárát, "mert sajnos hozzá vagyunk szokva, ahhoz, hogy minél közelebb parkoljunk le a célállomáshoz. De ezt az ötletet ki fogjuk próbálni", mondta.

Kereskényi szerint nagyon fontos lenne, hogy kialakítsanak egy, az egész város területére érvényes árufeltöltési órarendet. Elmondása szerint már évek óta a tervek között szerepel. „Nyárig midenképpen megcsináljuk", jelentette ki határozottan.

Egy másik olvasói felvetés a Károlyi úti gyalogátjáró elé javasol egy közlekedési lámpát. Kereskényi szerint a kivezető út forgalma már most is eléggé töredezett, ezért nem tartja jó ötletnek egy újabb lámpa kihelyezését. Annál inkább egy fekvőrendőrét. Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a mostaniakat tervezik kicserélni olyanokra, amelyek már az út struktúráját képezik - magyarán beépített, beton fekvőrendőrök alkalmazását.

Több panasz is érkezett a jelzőlámpákkal kapcsolatban is. Ezekre reagálva az alpolgármester elmondta, hogy jövő hét végén találkozik az ezeket működtető Rosign nevű temesvári cég vezetőivel. A megbeszélések témája néhány hiba elhárítása - ilyen a Láncos templommal szembeni lámpa logikátlan működése.

Kereskényi reményét fejezte ki, hogy jövőre elkezdődik az Ady utcát az épülő akvaparkkal összekötő kerékpárút megépítése. „A harmadik híd vagy a mélygarázs megépítése viszont már meghaladja az önkormányzat anyagi lehetőségeit. Főleg az utóbbi esetében várjuk viszont a privát befektetőket".

Szatmárnémeti közlekedésével kapcsolatban az alpolgármester elmondta, hogy a város vezetősége elégedetlen a Parkolási Felügyelet tevékenységével. „Terítéken van az intézmény átszervezése. Ha ez sem hoz jelentősebb eredményt, akkor azon is el kell gondolkodnunk, hogy kiszervezzük a tevékenységét. A parkolás a világon mindenütt profitot hoz, akkor nálunk miért nem?", tette fel a kérdést Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: